Kako ubaciti sliku u gmail

Kako ubaciti sliku u gmail

Kako ubaciti sliku u gmail – slika profila

Ako se koristite računalom, velika je vjerojatnost da se koristite i internetom pa time i Google-ovim uslugama. Jedan od najrasprostranjenijih i najkorištenijih usluga Google-a je njegova usluga elektroničke pošte odnosno gmail. Od pregršt opcija koje su vezane uz gmail korisnički račun, svakako su i one kojima personalizirate svoj profil u što spada i postavljanje slike profila. U nastavku ćemo ukratko objasniti kako ubaciti sliku u gmail odnosno kako promijeniti profilnu sliku. Ta slika odnosno fotografija uvijek će se prikazivati uz ime korisnika kada šalje mail ili koristi chat. Kako bi se promijenila slika potrebno je otvoriti gmail na računalu te u gornjem desnom kutu kliknuti na postavke. Zatim je potrebno odabrati “Moja slika” i kliknuti na “O meni”. Ovdje će biti prisutno sučelje za profilnu sliku. Potrebno je na isto kliknuti te odabrati s računala fotografiju koju želite za profilnu sliku te stisnuti “Gotovo”. Dakle, ako slijedite navedene upute vrlo lako ćete naučiti kako ubaciti sliku u gmail.

Kako ubaciti sliku u gmail – slanje slika mailom

Osim što radi personalizacije korisničkog računa možete mijenjati profilnu sliku na svojem računu, Gmailom možete slati slike i fotografije drugim osobama. U nastavku ćemo opisati kako ubaciti sliku u gmail odnosno u poruku elektroničke pošte. Postupak je vrlo jednostavan te ako pozorno slijedite upute koje ćemo navesti, vrlo lako ćete naučiti kako ubaciti sliku u gmail. Najprije morate otvoriti vaš gmail korisnički račun na računalu. Zatim stisnuti na “Nova poruka”. Nakon toga iskočit će novi prozorčić koji omogućuje upisivanje sadržaja elektroničke pošte odnosno teksta poruke koju želite poslati. Također, na dnu otvorenog prozora vidjet ćete ikonu koja izgleda kao spajalica i ako pokretom miša prijeđete preko nje pisat će “prilaganje datoteka”. Kada kliknete na navedenu ikonu otvorit će se prozor koji će vam omogućiti da na računalu potražite i odaberete slike, fotografije i druge datoteke koje želite poslati. Nakon što odaberete željenu fotografiju, potrebno je kliknuti “otvori” i vaša slika je spremna kao privitak za slanje.

Kako ubaciti sliku u gmail – u slučaju veće količine slika

U slučaju da putem Gmaila želite poslati veću količinu slika, postupak dodavanja slika je isti kao što smo to već prethodno obrazložili. Međutim, ako se radi o velikoj količini slika, može doći do problema kada pratite korake “kako ubaciti sliku u gmail – slanje slika Gmailom”. Naime, zbog veličina fotografija ili slika moguće je da gmail neće moći poslati sve slike u istom mailu. Navedeni problem možete riješiti na sljedeće načine. Prvi način je da u više mailova šaljete odvojeno više fotografija. Drugi način je koristiti jedan od programa za kompresiranja datoteka kojima se može napraviti tzv. ZIP file. Na taj način veliku količinu fotografija možete kompresirati u jednu datoteku i sve poslati kao jedan privitak u jednom mailu. Treći je pak način da svaku fotografiju pojedinačno kompresirate odnosno smanjite joj veličinu koristeći neki od online alata ili smanjenjem kvalitete fotografije. U svakom slučaju, koristeći se jednim od navedenih načina naučiti ćete kako ubaciti sliku u gmail.

Tagovi:

Prednosti korištenja vpn mreže

Prednosti korištenja vpn mreže

U današnje vrijeme, kada se sve više informacija prenosi putem interneta, sigurnost i privatnost postaju sve važniji faktori. Upravo zato, korištenje vpn mreže postaje sve popularnije. Vpn (Virtual Pr

Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti tv kao monitor računala

Zasigurno vam se dogodilo da želite koristiti tv kao monitor vašeg računala. To se moglo dogoditi iz više razloga. Možda ste radi održavanja nekakve prezentacije u privatne ili poslovne svrhe htjeli i