Kako sakriti slike na mobitelu

Kako sakriti slike na mobitelu

Kako sakriti slike na mobitelu

Sve što vam se nalazi na telefonu trebalo bi biti sigurno i zaštićeno lozinkom, otiskom prsta ili pak tehnologijom za prepoznavanje lica. Međutim, unatoč postavljenim sigurnosnim barijerama, nekada je moguće da netko ima pristup vašem mobitelu, bilo jer ste mu ga dali u ruke da pogleda sliku ili ta osoba jednostavno zna vašu šifru. Koji kod bio razlog, svi mi nekada imamo slike na mobitelu koje ne želimo da drugi vide. Koji god bio razlog, u ovom članku naučit ćemo vas kako sakriti slike na mobitelu. Postoje dvije opcije, možete se koristiti posebnim aplikacijama koje služe upravo za tu svrhu ili se poslužiti već ugrađenim mogućnostima u uređaju koje omogućuju sakrivanje određenih datoteka. U svakom slučaju, bilo da se radi o iOS-u ili o Androidu, u nastavku ćemo ukratko pojasniti kako sakriti slike na mobitelu preko par jednostavnih, ali djelotvornih koraka. Sve što vam treba je malo strpljenja da pročitate do kraja ovaj članak.

Kako sakriti slike na mobitelu preko postavki uređaja

Što se tiče načina kako sakriti slike na mobitelu koji koristi sustav iOS-a, u istom je integrirana aplikacija Apple Photos koja ima opciju skrivanja slika i videa. Datoteke se mogu sakriti na način da se stisne tipka “Dijeli” i odabere opcija “Sakrij”, Nakon što je nešto sakriveno, nestat će iz uobičajenog sučelja telefona iako će ostati zapisano u memoriji. Ako netko drugi bude koristio vaš telefon i dalje će moći naći ove datoteke u folderu “Skriveno”, ali se umanjuje mogućnost da netko nešto slučajno vidi što ne bi trebao. Što se tiče načina kako sakriti slike na mobitelu na sustavu Android, isto je moguće putem aplikacije Google Photos koji omogućuje arhiviranje sadržaja. Na taj način označeni sadržaj se sprema u posebnu arhivu. Kako bi se aktiviralo, potrebno je otići na izbornik (tri točkice) unutar pregleda fotografija i stisnuti “premjesti u arhivu”. Označene datoteke i dalje će biti na uređaju, ali spremljene u arhivu te se neće prikazivati u feed-u.

Kako sakriti slike na mobitelu – posebne aplikacije

Ako vam gore navedeni načini koji opisuju kako sakriti slike na mobitelu nisu dovoljni, možete se poslužiti posebnim aplikacijama koje su napravljene baš za tu svrhu. Radi se zapravo o “digitalnim” sefovima te kada se određene datoteke smjeste unutra, za pristup je potrebna lozinka. Neki mobiteli poput Samsunga imaju već inicijalno ugrađene ovakve aplikacije dok se kod drugih telefona iste mogu skinuti na Store-u. Na iOS-u postoji aplikacija Safe Lock koja uz relativno male novce (2 dolara mjesečno) omogućuje spremanje sadržaja pod lozinku. Od aplikacija koje su dosta dobre i pouzdane možemo spomenuti još Keepsafe i Folderlock. U svakom slučaju podatke na telefonu potrebno je zaštiti, a da li ćete se zadovoljiti već opcijama koje dolaze u samom telefonu ili vam je potrebna veća razina sigurnosti ovisiti će o samom sadržaju koji spremate na mobitel. Dakle, ovisno o sustavu koji koristite i sadržaju koji želite sakriti, vrlo lako možete naći načina kako sakriti slike na mobitelu.

Tagovi:

Prednosti korištenja vpn mreže

Prednosti korištenja vpn mreže

U današnje vrijeme, kada se sve više informacija prenosi putem interneta, sigurnost i privatnost postaju sve važniji faktori. Upravo zato, korištenje vpn mreže postaje sve popularnije. Vpn (Virtual Pr

Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti tv kao monitor računala

Zasigurno vam se dogodilo da želite koristiti tv kao monitor vašeg računala. To se moglo dogoditi iz više razloga. Možda ste radi održavanja nekakve prezentacije u privatne ili poslovne svrhe htjeli i