Kako ukloniti mrlju od crnog vina

Kako ukloniti mrlju od crnog vina

Kako ukloniti mrlju od crnog vina s odjeće

Bez obzira radi li se o kvalitetnom vinu od poznatog proizvođača ili o jeftinoj boci vina koje možete kupiti u svojem lokalnom dućanu, svi znamo čim padne i jedna kapljica vino na Vaš tepih ili bijeloj košulji, ostati će jednaka šteta i pitati ćete se odmah kako ukloniti mrlju od crnog vina. Na svu sreću, postoje mnoge opcije i sredstava s kojima si možete pomoći kod uklanjanja mrlje od crnog vina. Nije samo bitno kako ukloniti mrlju od crnog vina, već je ujedno bitno kada ukloniti mrlju. Vrijeme je od ključnog faktora kada su mrlje od crnog vina. Trebate veoma brzo reagirati kako se ne bi mrlja osušila. Najbolje je odmah na mrlju staviti papirnate ručnike kako biste upili što više crnog vina, te nemojte trljati jer ćete u protivnom samo pogoršati cijelu situaciju. Ne postoji najbolja metoda za uklanjanje mrlja od crnog vina, no postoje razni trikovi koje možete isprobati i vidjeti koji najbolje funkcionira za Vas.

Kako ukloniti mrlju od crnog vina sa stolnjaka

  • Prva metoda kako ukloniti mrlju od crnog vina koju mnogi drugi ljudi preporučuju je upotreba jakog alkoholnog pića poput votke. Naime, alkoholno piće je jaki adut kod suzbijanja tvrdokornih mrlja poput mrlje od crnog vina jer oni mogu otopiti pigmente boje i tako spriječiti zadržavanje mrlje na tepihu i drugim tkaninama.
  • Druga metoda kako ukloniti mrlju od crnog vina možete je korištenje mineralne vode. Za mineralnu vodu se već dugo govori kao najbolje sredstvo za uklanjanje mrlja od crnog vina. Tkaninu trebate s obrnute strane umočiti i mineralnu vodu te ju zato manično upijati s papirnatim ubrusima.
  • Kod sljedeće metode će Vam trebati sol, kipuća voda i ocat. Ovdje trebate natopiti mrlju s hladnom vodom, te ju potom posoliti i pričekati dok mrlja ne poprimi rozu boju i zatim ju preliti s kipućom vodom pa ju zatim natopiti s octom i na kraju isprati. Ovo je dobro metoda ako imate vremena na raspolaganju.

Kako ukloniti mrlju od crnog vina s bilo koje tkanine

  • Kod sljedeće metode kako ukloniti mrlju od crnog vina s bilo koje tkanine će Vam trebati deterdžent za suđe i hidrogen peroksid. Ova metoda je vrlo jednostavna i brza, te sve što trebate učiniti je natopiti mrlju jednakom količinom hidrogen peroksida i deterdženta za suđe, te potom trebate sve upiti papirnatim ubrusima.
  • Kod tepiha kako ukloniti mrlju od crnog vina trebate ju natopiti bijelim vinom kako bi se mogla boja razrijediti. Potom napravite pastu od sode bikarbone i vode u omjeru 3 naprema 1, te namažite pastu preko mrlje. Ostavite pastu na tepihu da djeluje sat vremena i pazite da bude cijelo vrijeme vlažno. Po potrebi možete pošpricati vodom u slučaju da se malo sasuši. Na kraju bi mrlja trebala nestati.
  • Kod zadnje metode možete upotrijebiti pjenu za brijanje kako biste spriječiti mrlju od crnog vina da se upije u tkaninu. Lagano utrljajte pjenu u mrlju i zatim obrišite ju s toplom vodom.

Tagovi:

Neobične svjetske priče o ljubavi i romantici

Neobične svjetske priče o ljubavi i romantici

Neobične svjetske priče o ljubavi i romantici često su isprepletene sa zagonetnim porukama koje su ljubavnici slali jedni drugima kroz povijest. Tajne ljubavne poruke nisu samo suvremena pojava; one i