Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti tv kao monitor računala – upute

Zasigurno vam se dogodilo da želite koristiti tv kao monitor vašeg računala. To se moglo dogoditi iz više razloga. Možda ste radi održavanja nekakve prezentacije u privatne ili poslovne svrhe htjeli imati veći zaslon kako bi svi prisutni mogli bolje vidjeti ono što je na zaslonu računala. Možda ste pak htjeli uživati u omiljenom filmu na velikom zaslonu ili ste okorjeli gejmer koji želi imati najbolje iskustvo uranjanja u igru. Moguće je i da u trenutnom stanu nemate mogućnost spajanja na antenu pa želite da vam računalo služi kao tv prijenosnik. Koji god bio slučaj, u nastavku teksta objasnit ćemo načine na koje ćete najjednostavnije i najbrže naučiti kako koristiti tv kao monitor računala. Naime, za naučiti kako koristiti tv kao monitor računala potrebno vam je samo jedna stvar ukoliko imate relativno novi televizor i relativno novo računalo, a to je HDMI kabel. Detaljnije upute pročitajte u nastavku ovoga članka.

Kako koristiti tv kao monitor računala – 2.dio

Kao što smo to već prethodno naveli, naučiti kako koristiti tv kao monitor računala vrlo je jednostavno te sve što vam je potrebno je HDMI kabel. Prije kupnje samog kabela provjerite ako vaše stolno računalo ili laptop ima HDMI utor. Naravno, potrebno je provjeriti i ako sam televizor ima isti takav utor jer kabel zapravo ima jednaka dva kraja. Nakon što ste utvrdili navedeno, potrebno je odrediti koja dužina kabela vam je potrebna. Sve naravno ovisi o prostoru u kojem ćete povezivati računalo i tv te kolika je udaljenost između dva uređaja, ali svakako se preporučuje uzeti kabel od barem metar i pol dužine. Nakon što ste kupili kabel, spojite ga u računalo i u tv. Nakon što su uređaji spojeni i upaljeni, potrebno je na televizoru prebaciti sa daljinskim izlaz na hdmi utor. Također, obično televizori imaju više od jednog hdmi utora tako da obratite pažnju da odaberete u programskom sučelju televizora onaj utor u koji ste fizički priključili kabel. Računalo bi samo trebalo prepoznati spajanja pa na njemu neće biti potrebno raditi dodatne korake, ali ako je potrebno, pročitajte što učiniti u nastavku teksta pod naslovom “Kako koristiti tv kao monitor računala – 3. dio”.

Kako koristiti tv kao monitor računala – 3.dio

Kako koristiti tv kao monitor računala može biti jednostavan zadatak ako pratite prethodno opisane korake, ali moguće je da nakon što ste spojili uređaje i podesili televizor na ispravni hdmi utor, da vaše računalo ne reagira. Srećom, vrlo je jednostavno riješiti navedeni problem. Naime, pokušajte pronaći na tipkovnici sličicu dva monitora (obično se nalazi na jednoj od F tipki). U slučaju da koristite Windows 10, sa desne strane trebao bi iskočiti prozor s naslovom “Projiciraj”. Ovdje će biti dostupne 4 opcije i to: “Samo zaslon PC-a”, “Duplikat”, “Proširi” i “Samo drugi zaslon”. Ovdje je potrebno odabrati bilo koji od opcija osim one prve “Samo zaslon PC-a”. Sve ostale opcije projicirat će vam sliku vaše radne površine na računalu na tv-u. Koju opciju projiciranja ćete odabrati ovisi o tome želite li duplikat zaslona, njegovo proširenje ili pak da se slika prikazuje samo na tvu. Kada odaberete željenu opciju, najvjerojatnije će se na trenutak zacrniti slika na vašem računalu i onda će slika biti projicirana na tvu. Sada je sve spremno i upravo ste naučili kako koristiti tv kao monitor računala. Sve što preostaje je pokrenuti željeni sadržaj bilo da se radilo o poslovnoj prezentaciji ili o omiljenom filmu.

Tagovi:

Prednosti korištenja vpn mreže

Prednosti korištenja vpn mreže

U današnje vrijeme, kada se sve više informacija prenosi putem interneta, sigurnost i privatnost postaju sve važniji faktori. Upravo zato, korištenje vpn mreže postaje sve popularnije. Vpn (Virtual Pr

Kako ubaciti sliku u gmail

Kako ubaciti sliku u gmail

Ako se koristite računalom, velika je vjerojatnost da se koristite i internetom pa time i Google-ovim uslugama. Jedan od najrasprostranjenijih i najkorištenijih usluga Google-a je njegova usluga elekt