Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Tarot i astrologija povijesni razvoj

Tarot i astrologija sežu kao drevne nauke tisućljećima u povijest. Koja je od ovih nauka nastala prije teško je ustanoviti s obzirom da su se obje pojavljivale u drevnih naroda kao što su bili Maje, Egipćani, Kinezi, Grci. Svi su oni bavili se proricanjima, proročanstvima, analiziranjem karaktera ljudi i onoga što ih čeka u bližoj i daljnjoj budućnosti.

Primjerice tarot se razvijao u razni dijelovima svijeta na različite načine koristeći se različitim tarot kartama, a tarot majstori proricali su budućnost tumačeći slike na tarot kartama.

Astrologija je drevna nauka koja se bavi proučavanjem sazviježđa i njihovog položaja preda datumu i mjestu rođenja određene osobe. Astrologija tumači da položaj zvijezda u odnosu na datum i mjesto rođenja određuje i životni put koji je određen u natalnoj karti. Tarot i astrologija kao drevne vještine i nauke nisu slične ali se međusobno isprepleću i samo vrhunski tarot majstori znaju iskoristiti podatke jedne i druge vještine u tumačenju odgovora i karaktera osobe za koju se tumačenje radi.

Tarot i astrologija – kako tarot tumači astrologiju

Tarot i astrologija dvije neovisne a opet vrlo povezane drevne nauke ulaze u područje jedna drugoj. Tarot dijeli svoje karte na Veliku i Malu Arkanu, gdje Velika Arakana ima 22 tarot karte, a Mala Arkana 56 karata. Ovisno o načinu otvaranja tarot karata može se dobiti odgovor na svako postavljeno pitanje i odgovor što osobu očekuje u budućnosti.

Uz pomoć različitih karata koje dolaze iz različitih smjerova ove drevne nauke tumačenja i načini otvaranja ovise koja je osnovna baza tehnike tarota. Radi li se o ljubavnom tarotu koristit će se ljubavno otvaranje, na pitanja za odgovore da ili ne koristit će se otvaranje sa 6 karata koje trebaju biti posložene u točno određenom redoslijedu. Ciganice, klasične tarot karte, francuske tarot karte samo su neke od vrsta karata koje se koriste.

Kako tarot zadire u astrologiju i kako su tarot i astrologija međusobno povezani ukazuje nam i primjer tarot karte Male Arkane dvojka Pehar koji predstavlja ljubav što u astrologiji tumače planetu Veneru u znaku Ribama da ljubav dolazi do izražaja i briga o bližnjima.

Tarot i astrologija – kako astrologija tumači tarot

Tarot i astrologija međusobno su isprepletene a vrhunski tarot majstori će koristiti obje nauke za točnije i bolje predviđanje budućih događaja. Astrologija tumači prošlost, sadašnjost te prema položaju zvijezda predviđa budućnost za osobu za koju se radi analiza astrološke karte. Astrologija koristi 12 planeta, 12 znakova horoskopa i 12 astroloških kuća od kojih svako ima svoje značenje prema položaju planeta i kutne udaljenosti planeta u određenom trenutku sa određenog mjesta. Znamo da se zemljina kugla okreće oko svoje osi i nije isti položaj planeta u Africi i Japanu, pa je izuzetno bitno za astrologiju mjesto s kojeg se promatra položaj planeta.

Tarot i astrologija pomažu kao jedna drevna nauka drugoj drevnoj nauci jer koristeći se raznim otvaranjima tarot karata koje također kao i kod astrologije imaju četiri osnovna elementa u špilu tarot karat. Tarot će pomoći u proricanju budućnosti na bazi podataka o prošlosti i sadašnjosti, može predvidjeti buduće događaja. Karakteristike osobe dobivene iz informacija natalne karte određuju slijed događaja u budućnosti.

Tagovi: