Koji sport odabrati za dijete

Koji sport odabrati za dijete

Koji sport odabrati za dijete? 5 najboljih sportova za Vaše mališane!

Pametni roditelji znaju je vrlo pametno svoje dijete od malih nogu učiti o važnosti sporta u našim životima. Uz sportske navike čuvamo svoje zdravlje više nego da išta drugo radimo, imamo bolju figuru, učimo se o redu i disciplini i cijeli život nam može biti lakši, a posebno u trećoj dobi. Koji sport odabrati za dijete? Danas zaista imamo jako puno sportova za našu djecu – od onih konvencionalnih do manje konvencionalnih, od grupnih sportova do individualnih sportova, od skupih sportova do jeftinih sportova. Koji sport odabrati za svoje dijete? U ovome tekstu odgovorit ćemo Vam na Vaše pitanje kroz 5 sportova s kojima nikako nećete promašiti.

1. Nogomet

Nogomet je prvi izbor mnogih obitelji najviše radi njegove popularnosti i, čak više od toga, dostupnosti. Nogomet uči Vaše dijete timskom radu, disciplini i važnosti koncentracije i strategije prilikom igre. Koji sport odabrati za dijete? S nogometom nećete nikako promašiti, a i pomaže činjenica da nogomet ima najviše prilika ukoliko Vaše dijete odluči više vremena odvojiti za ovaj sport i kasnije postati profesionalac.

Koji sport odabrati za dijete? Sportovi s reketom

Koji sport odabrati za dijete ukoliko nam nije važan aspekt timskog sporta? Individualni sportovi dokazano utječu na djetetu odlučnost i odgovornosti pa nije ni čudo da su mnogi individualni sportovi danas toliko popularni. Donosimo dva sporta koji su ovdje odličan izbor:

2. Tenis

Tenis je nastao kao buržujski sport u 18. stoljeću, a danas je planetarno popularan. U Hrvatskoj postoje brojni teniski klubovi gdje svoje dijete možete upisati. Laž je da je tenis vrlo skup sport – dostupnost teniske opreme danas je velika i uvijek možete nabaviti sve što je potrebno po umjerenim cijenama. Članarine isto tako nisu skupe.

3. Badminton

Badminton možda ne uživa istu popularnost kao tenis, no radi se o vrlo kompleksnom sportu. Sport je posebno popularan u Rijeci i Zagrebu, a odličan je za razvijanje fizičkih sposobnosti poput refleksa i eksplozivnosti, kao i za razvijanje mentalnih sposobnosti, posebice brzog donošenja odluka i prostorne svjesnosti. Koji sport odabrati za dijete ako ovih nema u blizini?

Koji sport odabrati za dijete? Borilački sportovi

Djeca koja se bave sportom uvijek će višak energije negdje moći potrošiti, no ako Vaše dijete baš pršti od energije, zaboravite košarke, nogomete i rukomete i upišite ga na borilački sport. Ovakvi sportovi ne potiču agresiju (suludi mit), već razvijaju vrlo bitne aspekte za djetetov razvoj: što fizičke, što mentalne.

4. Tae-kwon-do

Borilački sport koji dolazi iz Koreje danas je vrlo popularan. Zagreb je dom najvećeg broja klubova u Hrvatskoj, premda postoje mnogi splitski klubovi koji konkuriraju čak nekim europskima. Hrvatski Tae-kwon-do je zaista na zavidnoj razini, a dijete će naučiti kako savladati protivnike i postići sklad fizičkog i mentalnog. Koji sport odabrati za dijete? Od borilačkih sportova svakako preporučujemo ovaj i:

5. Karate

Karate je još jedan izbor za borilački sport u kojem će Vaše dijete uživati. Sport trenira disciplinu, red, vrlo je zabavan za djecu i popularan. Koji sport odabrati za dijete ipak najviše ovisi o tome što Vaše dijete voli stoga donesite konačni odgovor skupa s njime.

Tagovi:

Sport za djecu od 5 godina

Sport za djecu od 5 godina

Sportska aktivnost u djetetovom životu može biti samo nešto pozitivno. Preko sporta, mala djeca nauče od početka svog života cijeniti trud, nauče se radu i disciplini i imaju zaseban društveni krug u

Kako početi trenirati

Kako početi trenirati

Ukoliko pitate ljude koji redovito treniraju u svome životu što za njih znači trening, većina će Vam dati odgovor koji se može protumačiti kao nekakva njihova vlastita terapija i meditacija. Ljudi vje

Što je kardio trening

Što je kardio trening

Kardio je riječ koju možemo čuti često kada je u pitanju ljudska anatomija i medicina. Radi se o riječi latinskog porijekla koja označava srce, a današnji doktori koji su specijalizirali kardiologiju