Kako prepoznati vodene kozice

vodene kozice

Kako prepoznati vodene kozice dok su još sitne crvene točkice

Ako vaše dijete pokazuje sve simptome prehlade i po koži se pojavi osip koji vaše dijete češe, jer ga svrbi, trebate posumnjati na zarazu. No, kako prepoznati vodene kozice dok su još sitne crvene točkice (papule) rijetko i samo mjestimično rasprostranjene po koži, pratite stanje, razlika od drugih osipa i “dermatoza” će brzo biti uočljiva, jer će se te sićušne papule brzo početi puniti tekućinom i poprimati izgled mjehurića poput malih plikova ili malenih gnojnih čireva.

Mjehurići se nazivaju vesicule i mogu se pojaviti gdje – gdje, ili po cijelom tijelu, pa čak i u vlasištu ili u ustima. Kako prepoznati vodene kozice, jednostavno praćenjem, ti mjehurići se sami rasprskavaju, sadržaj iscuri, a na mjestu puknuća se stvara suha krastica, no svrbež prati i to zacjeljivanje. Svakako trebate spriječiti češanje i grebanje tih krastica da spriječite nastanak ožiljaka, a i sekundarne bakterijske infekcije, najčešće stafilokokima i vodite računa da se zaraza ne širi.

Kako prepoznati vodene kozice dok još nema osipa

Ako vaše dijete kašlje, curi mu nos, ima glavobolju, mučninu, slabo je, bezvoljno i klonulo, obratite pažnju, možda je to nešto više od obične prehlade. To je predstanje ili prodromalno stanje i način kako prepoznati vodene kozice dok još nema osipa, a kada se pojave prve “piknjice” nećete biti iznenađeni i zatečeni, dočekat ćete ih spremni. U toj početnoj fazi vaše dijete je već zaraženo (4 – 6 dana), ali još ne pokazuje kožne simptome.

Važno je kako prepoznati vodene kozice na vrijeme, jer je vaše dijete i u toj početnoj fazi zarazno za svoju okolinu. U početnoj fazi se rijetko javlja povišena temperatura. Druga faza je pojava osipa, mjehurića, svrbeža. Bolovi i povišena temperatura mogu prethoditi osipu, ali i ne moraju. Pregled je fizikalni, karakteristična dijagnostička slika, a liječenje se svodi na pripravke za ubrzano sušenje krastica i ublažavanje svrbeža, a kupke u mlakoj vodi sa par zrnaca hipermangana (samo da boja vode postane tek blijedoružičasta) dezinficiraju ranice.

Kako prepoznati vodene kozice u fazi ljuskanja

Vodene kozice se rijetko odvijaju u tako odvojenim fazama, jer dok one koje su prve izbile već zacjeljuju, neke nove se stalno pojavljuju, pa su crvene papule, mjehurići i krastice mjestimično pomiješane i stalno se smjenjuju. Kako prepoznati vodene kozice u fazi ljuskanja je važno, jer tada naglo može porasti temperatura, može se pojaviti upala pluća, dehidracija, encefalitis (koji može biti opasan), pa i krvarenja. Tada se lokalnoj terapiji za kozice dodaju drugi potrebni lijekovi.

Kako prepoznati vodene kozice na vrijeme je važno upravo zbog toga da se odmah započne liječenje, spriječe komplikacije i naravno da se spriječi širenje zaraze. Obično jedanput preboljene kozice donose imunitet za cijeli život. Istina, događa se nekim osobama da se ponovo razbole, ali to je vrlo rijetko. Kod težih komplikacija, upale pluća ili postinfekcijskog encefalitisa je potrebno bolničko liječenje. Rizična skupina su osobe koje nisu preboljele vodene kozice, dojenčad, trudnice, bolesnici slabog imuniteta zbog AIDS-a, osobe na kemoterapiji, osobe koje boluju od leukemiji.

Tagovi:

Kako se stavljaju silikoni u grudi

Kako se stavljaju silikoni u grudi

Ženske grudi su hraniteljice, ali i moćan erotični simbol a svojim lijepim oblikom i željenom veličinom i čvrstinom mame muške uzdahe oko sebe. Rađanjem i dojenjem te bujne i tvrde grudi nerijetko pro

Kako staviti umjetne trepavice

Kako staviti umjetne trepavice

Uzmite si vremena i polako radite taj pipavi poslić dok se ne izvještite, a kada steknete rutinu moći ćete to učiniti u hodu. kako staviti umjetne trepavice uspješno i bez nerviranje, bez onog živčano