Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti paušalni obrt

paušalni obrt

Prvi koraci kako otvoriti paušalni obrt

Imate potrebu i ideju da neku svoju djelatnost unovčite, a najjednostavniji način za to je otvaranje paušalnog obrta. Prvi koraci kako otvoriti paušalni obrt će biti odabir imena vašeg paušalnog obrta kojeg ćete odabrati da budete prepoznatljivi na tržištu s obzirom na djelatnost kojom ćete se baviti. Pri tome ćete trebati paziti da ime netko već nije upotrijebio jer ne mogu postojati dva različita paušalna obrta sa istim imenom.

Sljedeće što ćete trebati je odrediti sjedište, odnosno mjesto gdje ćete obavljati djelatnost svog paušalnog obrta. Ukoliko se ne radi o nekoj javnoj usluzi koja uključuje klijente i njihov dolazak da biste izvršili uslugu, sjedište paušalnog obra možete otvoriti i na svojoj kućnoj adresi.

Djelatnost obrta će biti ono čime ćete se baviti, pri tome trebate znati da za neke djelatnosti je potrebno da vlasnik obrta ili zaposlena osoba ima položen stručni ispit ua obavljanje djelatnosti. O tome kako otvoriti paušalni obrt za vezane djelatnosti ćete proučiti ukoliko vaša djelatnost treba neki stručni ili majstorski ispit položen.

Službeni koraci kako otvoriti paušalni obrt

Da biste mogli obavljati djelatnost kroz paušalni obrt potrebno je odraditi i službene korake kako otvoriti paušalni obrt. Pod službenim koracima se podrazumijeva prvo da obrt registrirate i to u obrtnim registrima prema sjedištu paušalnog obrta gdje ćete ga obavljati, popunjavanjem obrasca OR sa osobnom iskaznicom. Uz to ćete trebati i original ugovora o zakupu poslovnog prostora, no ako će sjedište biti na vašoj kućnoj adresi onda vlasnički list ili izjavu vlasnika o ustupanju poslovnog prostora. Danas sve to možete obaviti i elektronskim putem online.

No pečat paušalnog obrta kao još jedan od koraka kako otvoriti paušalni obrt je neophodan i on mora sadržavati naziv i adresu vašeg paušalnog obrta. Račun u banci je također neophodan jer bez njega nećete moći primati novac za odrađeni posao.

Zatim slijede državne institucije kojima trebate prijaviti svoj paušalni obrt jer trebate plaćati određena davanja državi. To su prijava na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, te prijava na poreznu upravu. Ovisno o visini vaših godišnjih primanja tako će vam i biti određeni paušali doprinosa i poreznih davanja koje ćete plaćati sve dok obavljate djelatnost kroz paušalni obrt.

Kako otvoriti paušalni obrt i što nakon otvaranja

Kako otvoriti paušalni obrt i što je potrebno napraviti smo opisali, no što nakon otvaranja. Kakve su vaše obaveze kada započnete sa obavljanjem djelatnosti. Prve godine ste oslobođeni plaćanja komorskog doprinosa s obzirom da tek započinjete sa svojom djelatnosti i potrebno je neko vrijeme da počnete zarađivati novac.

No, odmah u početku bit ćete obveznici plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje prema razredu primanja koja planirate ostvariti u prvoj godini. Isto je i sa poreznim davanjima, prema razredu će vam porezna uprava odrediti paušalni iznos poreza i prireza za uplatu.

Što se tiče knjigovodstvenih evidencija one su puno jednostavnije nego za d. o. o. ili za pravi obrt, pa prilikom istraživanja o vrsti poslovanja puno građana istražuje kako otvoriti paušalni obrt i uvjeri se da je za manje djelatnosti upravo paušalni obrt najbolje rješenje za njih sve dok djelatnost ne preraste u ozbiljan posao koji će zapošljavati više ljudi. Poslovne knjige paušalnog obrta možete voditi i sami ukoliko imate imalo smisla za ekonomiju, no isto možete prepustiti i stručnom knjigovodstvenom servisu.

Tagovi:

Kako brzo vratiti pozajmicu?

Kako brzo vratiti pozajmicu?

### Kako brzo vratiti pozajmicu uz pametno upravljanje financijama

U današnje vrijeme, učinkovito upravljanje financijama ključno je za brzo vraćanje pozajmice. Prvi korak u ovom procesu je izrada de

Kako izračunati ukupne troškove online zajma?

Kako izračunati ukupne troškove online zajma?

Kada se razmatra pitanje kako izračunati ukupne troškove online zajma, potrebno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora koji značajno mogu utjecati na konačni iznos koji ćete platiti. Prvi i najvaž

Kako prepoznati i eliminirati nepotrebne troškove

Kako prepoznati i eliminirati nepotrebne troškove

### Kako prepoznati i eliminirati nepotrebne troškove u kućnom budžetu

U današnje vrijeme, kontrola financija postaje sve važnija, posebno kada je riječ o kućnom budžetu. Kako prepoznati i eliminirat