Kako konvertirati office dokumente u pdf format

Kako konvertirati office dokumente u pdf format

Kako konvertirati office dokumente u PDF format lako

Zasigurno ste se i vi našli u situaciji gdje trebate poslati određeni dokument, no oni primaju samo PDF formate, dok je Vaš dokument u nekom od office formata, poput word, excel ili powerpointa. Što učiniti? Kako konvertirati office dokumente u PDF format? Ovo se pitanje pitaju mnogi ljudi koji se po prvi puta susreću s ovim problemom, ili nisu nikada to do sada radili i ne znaju od kuda započeti. Iako se na prvi pogled čini kako ne možete već gotovi dokument pretvoriti u neki drugi format, zapravo možete. Svakom se dokumentu može promijeniti njegov format, i postoje nekoliko načina kako konvertirati office dokumente u PDF format. Bez obzira radilo se o novom ili već postojećem dokumentu, u samo par koraka mu možete promijeniti njegov formati i prebaciti ga u PDF format. U nastavku ćemo Vam otkriti kako promijeniti format office dokumenta u PDF format, neovisno je li novi ili postojeći dokument.

Kako konvertirati office dokumente u PDF format kod postojećih dokumenta

Prvo ćemo reći kako konvertirati office dokumente u PDF format kod već postojećih odnosno već gotovih dokumenata. Danas na internetu možete pronaći razne web stranice koje Vam nude uslugu konvertiranja dokumenta iz jednog formata u drugi format. Neovisno o tome u kojem se formatu Vaš dokument nalazi, svaki se može konvertirati u željeni format, što je u ovom slučaju, PDF format. Kako konvertirati office dokumente u PDF format? Vrlo lako! Samo ukucajte u tražilicu “office to pdf converter” i izbaciti će Vam niz raznih web stranica koje Vam nude ovu uslugu. Kliknite na jedan od njih i odvesti će Vas odmah do konvertera. Samo prenesite svoj dokument koji želite konvertirati i kliknite na PDF kao svoj željeni format. Unutar jedne minute će Vam konvertirati Vaš office dokument u PDF format, te naposljetku možete preuzeti svoj gotovi dokument. Također, možete kod konvertiranja odabrati opciju da Vam smanji veličinu dokumenta, ako Vam je i to potrebno.

Kako konvertirati office dokumente u PDF format kod novih dokumenata

Kako konvertirati office dokumente u PDF format kod novih dokumenata, odnosno kod Vaših dokumenata koje ste sami izradili je još lakše. Ovo je nešto što mnogi ne znaju, odnosno nisu do sada primijetili ovu opciju. Prilikom spremanja Vašeg dokumenta, možete odrediti u koji format da Vam spremi program. Neovisno radi li se word, excel ili PowerPoint dokumentu, Vi imate opciju da spremite svoj dokument u PDF format. Jednostavno, otiđite do sekcije “file”, kliknite na “save as”, i prvo morate odrediti mjesto spremanja, te zatim ćete doći do odabira naziva dokumenta kao i odabira format u kojem želite svoj dokument spremiti. Kliknite na format, i izbaciti će vam padajući izbornik i tu možete pronaći opciju PDF formata. Kliknite na to i zatim spremite. I to je to! Kako konvertirati office dokumente u PDF format kod novih dokumenata je veoma lagano, te ne morate koristiti druge programe kako biste to mogli izvesti.

Tagovi: