Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:11
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice ako ono studira

Djeca se smatraju uzdržavanim članovima obitelji po zakonu sve dok se ne zaposle i počnu primati redovna primanja. No, dok su djeca na redovnom školovanju, najveći dio odnosi se na djecu u osnovnoj školi, te na srednjoškolskom obrazovanju smatraju se uzdržavanim osobama jer nisu punoljetni da bi mogli raditi.

No kad odjaviti dijete sa porezne kartice ako ono studira ovisi o tome da li dijete uz studiranje radi ili ne radi. Zatim kad odjaviti dijete sa porezne kartice ovisi ako radi kolika su mu primanja i po kojoj osnovi su ta njegova primanja zarađena. Ako dijete studira uz rad, znači da se kao punoljetna osoba zaposlila i više nije po zakonu uzdržavani član, te je u takvom slučaju najbolje odjaviti dijete na početku godine. No, to možete učiniti zakonski u roku od 15 dana od kada je dijete koje studira stupilo u radni odnos. Djetetu pripada godišnji iznos porezne olakšice za cijelu godinu pa ako ste koristili poreznu olakšicu na dijete dio godine trebat ćete platiti na kraju godine porez i prirez koji je prethodno odbijen, a dijete će dobiti povrat poreza i prireza. Ako dijete radi povremeno i ne ostvaruje primanja veća od zakonom propisano kao neoporezivo, tada dijete ne morate odjavljivati dok studira.

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice po završetku studija

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice ako je ono završilo svoj redovan studij. Iako ima preko 20 godina, neki čak studiraju i do 28. godine studenti koji su završili studij se tretiraju kao uzdržavani članovi obitelji sve do trenutka dok sami ne počnu zarađivati. Kao i svaki drugi uzdržavani član koji nema stalna primanja. To mogu biti i roditelji koji nemaju nikakvih primanja ili imaju primanja u obliku socijalnih naknada.

Dakle, trenutak kad odjaviti dijete sa porezne kartice koje je upravo završilo studije ovisi samo o tome kad će to dijete pronaći zaposlenje i ostvarivati vlastita primanja. Sve do tog trenutka roditelj ima zakonsko pravo na povećanje neoporezivog dijela primanja po osnovi uzdržavanog člana. Što je i logično jer ako dijete koje je završilo studij nigdje ne radi netko ga i uzdržava.

Kada se dijete koje je završilo studij zaposli roditelj koji ima dijete na svojoj poreznoj kartici prijavljeno dijete treba u roku od 15 dana od početka rada javiti u svoju poreznu upravu da se sa njegove porezne kartice makne uzdržavani član, a dijete će dobiti od porezne uprave vlastitu poreznu karticu i ostvarivati svoje porezne olakšice na svoja primanja koja ostvaruje.

Kad odjaviti dijete sa porezne kartice po završetku srednjoškolskog obrazovanja

A kad odjaviti dijete sa porezne kartice ako je dijete završilo srednjoškolsko obrazovanje i ne planira studirati. To dijete ima status uzdržavanog člana obitelji sve dok se ne zaposli i počne ostvarivati vlastita primanja bez obzira na navršene godine.

To bi teoretski značilo ako dijete ne nađe posao godinama može biti uzdržavani član jednom od svojih roditelja na njegovoj poreznoj kartici godinama, pa čak i cijeli život ukoliko nema sreće ili ne želi naći posao a roditelj radi. Takav roditelj će to dijete držati na svojoj poreznoj kartici kao uzdržavanog člana cijeli život, pa čak i u mirovini ukoliko će mu mirovina biti oporezovana jer pripada u oporezovani dio. U takvoj situaciju trenutak kad odjaviti dijete sa porezne kartice teško da će stići.

Naravno da to nije idealna situacija kada u kući imate “još jedna usta za hraniti” koja ne pridonose u kućni budžet jer olakšica koju roditelj dobiva je daleko ispod egzistencijalnih potreba uzdržavane osobe. Uzmite samo koliko trenutno iznosi potrošačka košarica za četveročlanu obitelj, podijelite sa brojem četiri, četiri člana, te usporedite sa iznosom porezne olakšice koju se dobiva za uzdržavanog člana i sve će vam biti jasno.

Tagovi:

Redoslijed naplate ovrha na plaći

Redoslijed naplate ovrha na plaći

Ovrha je danas postala alatom kojim se vjerovnici vole služiti kako bi naplatili svoje dugove od pojedinih građana koji nisu na vrijeme ili nisu uopće plaćali račune i podmirivali svoja dugovanja. Red

Rijetke euro kovanice

Rijetke euro kovanice

Rijetke euro kovanice su one euro kovanice koje su izdane u posebne prilike, ali i one koje su tiskane sa greškom u svojoj seriji. Rijetke su zato što se tiskaju u ograničenom izdanju one koje se izda