Raspored (PDF, 74 KB)
Poziv (PDF, 834 KB)
Poster (PDF, 410 KB)
Zbornik sažetaka (PDF, 526 KB)

Obavijest

Autobus polazi iz Zagreba u srijedu, 3.10., u 7:30 sati s parkiralista ispred zgrade Matematike, Bijenicka cesta 30.

Odluka o nagradama te postupku dodjeljivanja nagrada za najbolje izlaganje te najbolji poster mladih znanstvenika/znanstvenica: Odluka o nagradama


Izvanredna obavijest

Poštovani kolege fizičari,

Želeći pomladiti članstvo Hrvatskog fizikalnog društva te potaknuti sve istraživačke grupe u Hrvatskoj da predstave svoje najbolje radove na Znanstvenom sastanku HFD-a u Belom Manastiru, Upravni je Odbor Hrvatskog fizikalnog društva 10. srpnja o.g. osnovao prestižnu nagradu namijenjenu mlađim članovima HFD-a - doktorandima i poslijedoktorandima - za najbolje predavanje i najbolji poster, izložene na Znanstvenom sastanku.

Za najbolje predavanje mlađih članova nagrada je 7000 kuna, a za najbolji poster 3000 kuna. Za ovu se svrhu članovima HFD-a smatraju postojeći članovi i svi koji potpišu pristupnicu do (i uključujući) 3. listopada.

Pozivamo sve da svojim prijavama podrže ovu inicijativu, a Upravni će i Organizacijski odbor učiniti sve da novoosnovana nagrada trajno bude na čast i dobitnicima i Hrvatskom fizikalnom društvu.

U ime Organizacijskog odbora 11. znanstvenog sastanka HFD-a,

s poštovanjem,

izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić
Voditeljica znanstvene sekcije HFD-aPrva obavijest

Poštovani kolege fizičari,

Zadovoljstvo nam je objaviti da će se 11. znanstveni sastanak Hrvatskoga fizikalnog društva održati od 3. do 5. listopada 2018. godine u Belom Manastiru.

Znanstveni sastanak HFD-a, koji se inače organizira svake druge godine tako će se po osmi put održati izvan Zagreba, u prelijepom baranjskom gradiću Belom Manastiru. Želja nam je na skupu okupiti što je moguće veći broj hrvatskih fizičara, iz domovine i onih koji su zaposleni u nekoj od znanstvenih institucija u svijetu.

Ovaj skup prilika je znanstvenicima da predstave kolegama najnovije rezultate rada na svojim znanstvenim projektima i uspostave nove suradnje te se njime ne namjerava nadomjestiti neka od usko specijaliziranih znanstvenih konferencija na kojima sudjelujemo diljem svijeta.

Cilj konferencije je, također, mladim znanstvenicima i studentima viših godina studija fizike dati pregled nad onime što rade hrvatski fizičari te ih potaknuti da izlože vlastita znanstvena dostignuća i ideje.

Kao i na prošlom sastanku, predvidjeli smo predavanja znanstvenih novaka i asistenata te nastojimo osigurati sredstva za nagradu najboljim mladim predavačima.

Želja nam je također ponovno dovesti što je moguće više studenata fizike viših godina studija. Ovo je iznimna prilika da se upoznaju sa širokim spektrom istraživanja i možda pronađu područje interesa za svoj budući znanstveni rad. Posebno pozivamo studente da aktivno sudjeluju na sastanku izlažući plakate s istraživanjem u kojem su sudjelovali tijekom izrade studentskih seminara, tijekom suradnje sa znanstvenim grupama ili predstave diplomski rad čija izrada je u tijeku. Osigurali smo sredstva i za nagradu za najbolji plakat te predavanje mladih znanstvenika te nastojimo osigurati financiranje sudjelovanja na sastanku za studenate koji će biti izabrani prema kvaliteti podnesenog sažetka rada, odnosno, u slučaju sudjelovanja bez izlaganja, pisma motivacije (koje se podnosi umjesto sažetka rada) koje ukratko objašnjava želju za sudjelovanjem na skupu.

Svjesni teške financijske situacije u kojoj se nalazi hrvatska znanost, činimo maksimalne napore da troškovi sudjelovanja budu smanjeni na najmanju moguću mjeru. Stoga smo sastanak skratili na tri dana (dva noćenja) i minimizirali kotizaciju te nastojimo osigurati organizirani prijevoz uz minimalne troškove.

Pozivamo voditelje svih laboratorija i grupa da organiziraju prijave svojih suradnika, posebice mladih znanstvenika i tako kolegama predstave svoje najnovije rezultate rada.

U ime Organizacijskog odbora 11. znanstvenog sastanka HFD-a,

s poštovanjem,

izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčićprof. dr. sc. Denis Sunko
Predsjednica Organizacijskog odbora      Predsjednik HFD-a
11. znanstvenog sastanka HFD-a©  2018   Hrvatsko fizikalno društvoposljednja promjena: 12.7.2018.webmaster