Poziv (PDF, 834 KB)
Poster (PDF, 405 KB)
Zbornik sažetaka (PDF, 931 KB)


Druga obavijest

Poštovani kolege fizičari,

Prijevoz iz Zagreba do Umaga bit ća organiziran autobusom.
Polazak:   ponedjeljak, 5.10.2015. u 8h ispred FO PMF-a, Bijenička c. 32
Povratak:  srijeda 7.10. u 15h
Participacija za prijevoz autobusom iznosi 150 kuna (bez obzira na broj smjerova).
Molimo vas da prijevoz rezervirate do petka (25.09.2015.) slanjem e-maila na adrese:
info@dubrovnikadventures.com   i    sastanak@www.hfd.hr

Iznos od 150 kn potrebno je uplatiti na žiro račun br:

IBAN:HR8223400091110405477 (Privredna banka d.d., Račkoga 6, 10000 Zagreb)
SWIFT: PBZGHR2X

Primatelj:
ARISTIP D.O.O.
Sisačka cesta 14, 10020 Zagreb

OIB: 68600313414

Molimo staviti u opis plaćanja: HFD prijevoz + ime + prezime
Za studente koji polaze iz Zagreba prijevoz je besplatan.


Prva obavijest

Poštovani kolege fizičari,

Zadovoljstvo nam je objaviti da je će se 9. znanstveni sastanak Hrvatskoga fizikalnog društva održati od 5. do 7. listopada 2015. godine u Umagu. Znanstveni sastanak HFD-a, koji se organizira svake druge godine, tako će se po peti put održati izvan Zagreba, u prelijepom istarskom gradiću Umagu. Želja nam je na skupu okupiti što je moguće veći broj hrvatskih fizičara, iz domovine i onih koji su zaposleni u nekoj od znanstvenih institucija u svijetu.

Ovaj skup prilika je znanstvenicima da predstave kolegama najnovije rezultate rada na svojim znanstvenim projektima i uspostave nove suradnje te se njime ne namjerava nadomjestiti neka od usko specijaliziranih znanstvenih konferencija na kojima sudjelujemo diljem svijeta.

Cilj konferencije je, također, mladim znanstvenicima i studentima viših godina studija fizike dati pregled nad onime što rade hrvatski fizičari te ih potaknuti da izlože vlastita znanstvena dostignuća i ideje.

Kao i na prošlom sastanku, predvidjeli smo predavanja znanstvenih novaka i asistenata te nastojimo osigurati sredstva za nagradu najboljim mladim predavačima.

Želja nam je također ponovno dovesti što je moguće više studenata fizike viših godina studija. Ovo je iznimna prilika da se upoznaju sa širokim spektrom istraživanja i možda pronađu područje interesa za svoj budući znanstveni rad. Posebno pozivamo studente da aktivno sudjeluju na sastanku izlažući plakate s istraživanjem u kojem su sudjelovali tijekom izrade studentskih seminara, tijekom suradnje sa znanstvenim grupama ili predstave diplomski rad čija izrada je u tijeku. Nastojimo osigurati sredstva i za nagradu za najbolji plakat koji je izradio preddiplomski student. Osigurali smo sredstva za financiranje sudjelovanja na sastanku za najmanje 10 studenata koji će biti izabrani prema kvaliteti podnesenog sažetka rada, odnosno, u slučaju sudjelovanja bez izlaganja, pisma motivacije (koje se podnosi umjesto sažetka rada) koje ukratko objasnjava želju za sudjelovanjem na skupu. Grupa HFD-a "Žene u fizici" osigurava sredstva za sudjelovanje tri studentice na sastanku.

Svjesni teške financijske situacije u kojoj se nalazi hrvatska znanost, činimo maksimalne napore da troškovi sudjelovanja budu smanjeni na najmanju moguću mjeru. Stoga smo sastanak skratili na tri dana (dva noćenja), ukinuli smo izlet i minimizirali kotizaciju te nastojimo osigurati organizirani prijevoz uz minimalne troškove.

Pozivamo voditelje svih laboratorija i grupa da organiziraju prijave svojih suradnika, posebice mladih znanstvenika i tako kolegama predstave svoje najnovije rezultate rada.

U ime Organizacijskog odbora 9. znanstvenog sastanka HFD-a,

s poštovanjem,

doc. dr. sc. Vernesa Smolčićdr. sc. Vuko Brigljević
Predsjednica Organizacijskog odbora Predsjednik HFD-a
9. znanstvenog sastanka HFD-a©  2015   Hrvatsko fizikalno društvoposljednja promjena: 05.10.2015.webmaster