8. znanstveni sastanak HFD-a je završen.
Svima hvala na sudjelovanju.
POSLIJE SASTANKA

POZDRAVNO PISMO PREDSJEDNIKA RH

FOTO GALERIJA8. znanstveni sastanak Hrvatskog fizikalnog društva održat će se u Primoštenu od 6. do 8. listopada 2013.

I ove godine, Znanstveni sastanak će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ive Josipovića. Povodom ovog tradicionalnog znanstvenog okupljanja zajednice fizičara u RH, predsjednik će 2. rujna 2013. ugostiti izaslanstvo Hrvatskog fizikalnog društva.Knjiga sažetaka (PDF, 1060 KB)
Puni program skupa (PDF, 848 KB)
Kratki program skupa (PDF, 414 KB, prikladan za download na smartphone)
Poster (PDF, 587 KB)Obavijest o polascima autobusa

Drage kolegice i kolege,

Polazak autobusa iz Zagreba je u nedjelju 6. listopada u 7h s parkirališta iza Cibone.
Polazak autobusa iz Primoštena je u utorak 8. listopada u 15h ispred hotela.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Predstavnici Organizacijskog odbora 8. znanstvenog
sastanka i HFD-a primljeni kod predsjednika RH
Predstavnici Organizacijskog odbora 8. znanstvenog sastanka i Hrvatskog fizikalnog društva primljeni su 2. rujna 2013.g. kod Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
U kraćem razgovoru zahvalili su Predsjedniku na pokroviteljstvu nad Znanstvenim sastankom HFD-a i upoznali ga s nekim aktualnim temama od šireg društvenog interesa vezanim uz fiziku. Informirali su ga i o recentnom izvješću nezavisne agencije CEBR o izravnom utjecaju fizike na gospodarstvo europskih zemalja, te o stavovima HFD-a o ulozi fizike u strategiji obrazovanja.
Obavijest o dimenzijama postera i programu

Drage kolegice i kolege,

Dimenzija stalaka za izlaganje postera je: širina 90 cm i visina 103 cm. Posteri veće visine imat će prostor da mogu visjeti. Ako su posteri 5 cm širi (dakle, do 95 cm), za njih će biti mjesta ali će biti svinuti preko vijaka.
Raspored događanja i predavanja na 8. znanstvenom sastanku HFD-a objavljen je na stranici PROGRAM.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Šesta obavijest

Drage kolegice i kolege,

Podsjećamo vas da je 1. srpnja rok za plaćanje rane kotizacije za sudjelovanje na 8. znanstvenom sastanku HFD-a u Primoštenu. Ako se još niste prijavili za sudjelovanje, molimo vas da to učinite na stranici "Prijava i registracija". Nakon prijave, kotizaciju uplatite koristeći podatke stranici "Rokovi i kotizacija".

Istodobno preporučamo da rezervirate hotel. Rezervaciju i plaćanje hotela obavljate izravno s hotelom Zora prema uputama na stranici "Smještaj". Organizirat ćemo i subvencionirani autobusni prijevoz iz Zagreba. Molimo vas da nas mailom na adresu sastanak@www.hfd.hr obavijestite o namjeri korištenja organiziranog prijevoza kako bismo mogli planirati broj autobusa.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Peta obavijest

Drage kolegice i kolege,

U nedjelju 2. lipnja zaključili smo prijavu sažetaka za usmena izlaganja na 8. znanstvenom sastanku HFD-a u Primoštenu. O odluci o prihvaćanju usmenih izlaganja bit ćete obaviješteni do 20. lipnja.

Međutim, rok za prijavu posterskih prezentacija produžujemo do 11. lipnja. Da biste predali sažetak, prvo se morate prijaviti za skup putem obrasca za prijavu. Nakon prijave ćete dobiti povratnu informaciju s linkom na stranicu na kojoj ćete moći prijaviti sažetak (ta stranica je osobna i generira se za vas prilikom prijave). Ako povratni e-mail ne dobijete odmah, molimo da provjerite spam folder (naročito gmail korisnici).

Ujedno vas obavještavamo da će studenti koji se prijave za sudjelovanje do 11. lipnja biti razmatrani za stipendiju za pokrivanje troškova.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Četvrta obavijest

Drage kolegice i kolege,

Primili smo velik broj upita za produljenje roka za prijavu sažetaka za 8. znanstveni sastanak HFD-a. Osim toga, uočili smo da tridesetak prijavljenih sudionika nije predalo sažetak iako su u prijavi napisali naslov rada.

Ako nakon prijave sudjelovanja niste dobili povratni e-mail s adresom za prijavu sažetka, provjerite spam folder (posebno ako koristite Google mail!), a ako ni tamo ne nađete povratni e-mail s adresom osobne stranice za prijavu sažetka, onda kontaktirajte organizacijski odbor. Ispričavamo se onima koji su se pokušali prijaviti u noći s nedjelje na ponedjeljak, a nisu uspjeli zbog problema u radu interneta na PMF-u. Vjerujemo da su te smetnje sada otklonjene.

Zbog svih ovih razloga, odlučili smo produljiti rok za predaju sažetaka do 1. lipnja u ponoć (subota na nedjelju). Sažeci koji pristignu nakon tog roka neće biti tiskani u zborniku niti će biti razmatrani za usmena izlaganja. Međutim, svi koji se prijave nakon tog roka dobro su došli da sudjeluju na znanstvenom sastanku uz plaćenu kotizaciju.

S veseljem očekujemo vaše sudjelovanje na našem tradicionalnom znanstvenom sastanku.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Treća obavijest

Drage kolegice i kolege,

Podsjećamo vas da je ponedjeljak, 20. svibnja rok za prijavu sažetaka za 8. znanstveni sastanak HFD-a u Primoštenu. Da biste predali sažetak prvo se trebate prijaviti za skup putem obrasca za prijavu na stranicama "Prijava i registracija" ili "Prijava studenata". Nakon prijave ćete dobiti povratnu informaciju s linkom na stranicu na kojoj ćete moći prijaviti sažetak (ta stranica je osobna i generira se za vas prilikom prijave).

Voditelje svih laboratorija i grupa pozivamo da stimuliraju i organiziraju prijave svojih suradnika, kao i prijave studenata koji u njihovim grupama izrađuju diplomske ili seminarske radove.

Očekujemo vas s veseljem na 8. znanstvenom sastanku Hrvatskog fizikalnog društva.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Druga obavijest

Drage kolegice i kolege,

Pozivamo vas da sudjelujete na 8. znanstvenom sastanku Hrvatskog fizikalnog društva, koji će se i ove godine održati u Primoštenu, od 6. do 8. listopada 2013. godine i to pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ive Josipovića.

Znanstveni sastanak HFD je jedinstvena prilika koja se ukazuje svake dvije godine da se uživo upoznate s ukupnim znanstvenim aktivnostima fizičara u Hrvatskoj, kroz predavanja, postere, i razgovore, te da predstavite vaša istraživanja i istraživačke aktivnosti u koje ste uključeni. To je prilika za razgovore i dogovore s kolegama u zaklonu od svakodnevnih obveza i ugodnom ambijentu gradica Primoštena.

Na okruglom stolu koji će biti organiziran, prilika je da čujete mišljenja, i dadete svoje, o aktualnim problemima fizike i znanosti općenito, te fizike u Hrvatskoj.

Voditelje svih laboratorija i grupa pozivamo da organiziraju prijave svojih suradnika kako bi kolegama predstavili najnovije rezultate svoga rada. Predvidjeli smo i posebnu sekciju u kojoj ce biti zastupljena predavanja znanstvenih novaka i asistenata. Već su osigurana sredstva za nagrade najboljim mladim predavačima.

Profesore molimo da mobiliziraju studente na prijavu za sudjelovanje. Ovo je izuzetno korisna prilika za njih da se upoznaju sa širokim spektrom istraživanja i možda pronađu interes za svoj buduči znanstveni rad.

Studente pozivamo da aktivno sudjeluju na sastanku i to prije svega postavljanjem pitanja na predavanjima i poster sekcijama, a posebno izlaganjem plakata o istraživanju u kojem su sudjelovali. Za nagrađivanje najboljeg postera kojeg je izradio preddiplomski student već su osigurana sredstva. Nastojimo osigurati sredstva za stipendiranje sudjelovanja što je moguće većeg broja studenata fizike viših godina (članova studentske sekcije HFD-a) i to uz financijsku pomoć najjačih hrvatskih institucija u području fizike te ljubaznošću sponzora. Broj stipendiranih studenata ovisit će o prikupljenim sredstvima, ali očekujemo da taj broj neće biti manji od 30.

Učinili smo maksimalan napor da troškovi sudjelovanja budu što manji, a vas pozivamo da se što prije prijavite na naš i vaš skup, kako biste osigurali plaćanje manjeg iznosa kotizacije najkasnije do 1. srpnja 2013.

Vaše sudjelovanje možete prijaviti na stranicama Prijava i registracija i Prijava studenata. Naglašavamo da je 20. svibnja 2013. rok za predaju sažetaka.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor 8. znanstvenog sastanka HFD-a
Prva obavijest

Poštovani kolege fizičari,

Zadovoljstvo nam je objaviti da je će se 8. znanstveni sastanak Hrvatskoga fizikalnog društva održati od 6. do 8. listopada 2013. godine u Primoštenu. Znanstveni sastanak HFD-a, koji se organizira svake druge godine, tako će se po četvrti put održati izvan Zagreba, u prelijepom dalmatinskom gradiću Primoštenu. Želja nam je na skupu okupiti što je moguće veći broj hrvatskih fizičara, iz domovine i onih koji su zaposleni u nekoj od znanstvenih institucija u svijetu.

Ovaj skup prilika je znanstvenicima da predstave kolegama najnovije rezultate rada na svojim znanstvenim projektima i uspostave nove suradnje te se njime ne namjerava nadomjestiti neka od usko specijaliziranih znanstvenih konferencija na kojima sudjelujemo diljem svijeta.

Cilj konferencije je, također, mladim znanstvenicima i studentima viših godina studija fizike dati pregled nad onime što rade hrvatski fizičari te ih potaknuti da izlože vlastita znanstvena dostignuća i ideje.

Kao i na prošlom sastanku, predvidjeli smo posebnu sekciju u kojoj će biti zastupljena samo kratka predavanja znanstvenih novaka i asistenata te nastojimo osigurati sredstva za nagradu najboljim mladim predavačima.

Želja nam je također ponovno dovesti što je moguće više studenata fizike viših godina studija. Ovo je iznimna prilika da se upoznaju sa širokim spektrom istraživanja i možda pronađu područje interesa za svoj budući znanstveni rad. Posebno pozivamo studente da aktivno sudjeluju na sastanku izlažući plakate s istraživanjem u kojem su sudjelovali tijekom izrade studentskih seminara, tijekom suradnje sa znanstvenim grupama ili predstave diplomski rad čija izrada je u tijeku. Nastojimo osigurati sredstva i za nagradu za najbolji plakat koji je izradio preddiplomski student.

Svjesni teške financijske situacije u kojoj se nalazi hrvatska znanost i neizvjesnog financiranja projekata u drugoj polovini godine, činimo maksimalne napore da troškovi sudjelovanja budu smanjeni na najmanju moguću mjeru. Stoga smo sastanak skratili na tri dana (dva noćenja), ukinuli smo izlet i smanjili kotizaciju. Također ćemo djelomično subvencionirati trošak autobusnog prijevoza kako bi ukupan trošak za svakog sudionika bio što manji.

Pozivamo voditelje svih laboratorija i grupa da organiziraju prijave svojih suradnika, posebice mladih znanstvenika i tako kolegama predstave svoje najnovije rezultate rada.

U ime Organizacijskog odbora 8. znanstvenog sastanka HFD-a,

s poštovanjem,

prof. dr. sc. Miroslav Požekdr. sc. Katarina Uzelac
Predsjednik Organizacijskog odboraPredsjednica HFD-a
8. znanstvenog sastanka HFD-a©  2013   Hrvatsko fizikalno društvoposljednja promjena: 07.11.2013.webmaster